Információk a szerzői jogokról

A feltöltött képekről, mintákról és szövegekről

A pólók és más ajándéktárgyak tervezése során felmerül a szerzői jogok kérdése, mivel a tervezés során feltöltött alkotásaidat rendelkezésünkre bocsájtod a gyártáshoz.

Természetesen, nincs miért aggódnod, hiszen az általad feltöltött kép formátúmú alkotások jogai mindvégig nálad maradnak, a megrendeléssel csupán a gyártáshoz való felhasználás céljából bocsájtod azokat rendelkezésünkre. Ezeket mi nem használhatjuk fel semilyen egyéb más céllal, sem más által is választható mintaként, sem marketingcélokra – kivéve, ha ehhez engedélyet kérjük és ezt te megadod számunkra.

Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a feltöltött kép formátúmú alkotások jogtisztaságát Neked kell garantálnod. Mi nem vagyunk felelősek azok tartalmáért, sem azért, hogyha a felhasználás ilyen módja szerzői jogot vagy személyiségi jogot sért. A feltöltött anyagokért minden felelőség téged terhel, mi csak kivitelezzük a kérésednek megfelelő ajándéktárgyat.

Természetesen, mi is kellő gondosággal igyekszünk eljárni, tehát amennyiben egyértelműen más személyek, közösségek vagy vállalatok jogait potenciálisan sértő mintával ellátot ajándéktárgya kivitelezését kéred tőlünk, azt adott esetben megtagadhatjuk. Ilyenek lehetnek például a hivatalos szervek nevei (pl. rendőrség feliratú póló), márkajelzések (pl. adidas csíkokkal ellátott póló) vagy sorozatok és filmek emblémái (pl. Game of Thrones logó).

Az általunk rendelkezésre bocsájtott mintákról

Az általunk a tervezőprogram részeként rendelkezésre bocsájtott mintákkal kapcsolatos szerzői jogi felelősség minket terhel. Vagyis, amennyiben az általunk rendelkezésre bocsájtott mintákból választasz, vagy betűtípussal szöveget készítesz, azok jogtisztaságát mi garantáljuk. Ugyanakkor a betűtípussal vagy a tervező szerkesztési funkcióval készített tartalomért már ismét téged terhel a felelősség, hiszen az egyedi tartalomnak minősül, amit csak a gyártás céljából bocsájtasz rendelkezésünkre.

 

Kérdésed van?

Keress minket online ügyfélszolgálatunkon keresztül!